När behöver du en målare?

Att måla om är ett av de mest effektiva och prisvärda sätten att förändra i sin bostad. Man kan – genom att byta färg – skapa ett helt nytt hem och man kan skapa en större trivsel, en trevligare miljö och mer positiva känslor enbart genom att ta fram penseln. Dock – och detta gäller rent generellt – så tar många privatpersoner lite för lätt på uppgiften. Vi menar att många ser ett målarjobb som någonting enkelt, något som kräver minimal uppoffring och som inte kräver någon kraft eller planering över huvudtaget. Detta gör att man misslyckas, att jobbet blir dåligt utfört och att man – inom väldigt kort tid – kommer att få göra om det igen; något som kostar pengar och som är både jobbigt och frustrerande.

Det finns, trots allt, en yrkesgrupp som går under namnet målare och det finns ofta goda skäl till varför man ska anlita en sådan snarare än att måla på egen hand. Vi kan säga att du står inför att måla om i din bostad i Uppsala och att vi definitivt ska anlita en målare om du…

… ska måla om utsidan på huset. Det är stor skillnad på att måla en fondvägg på insidan av ett hus och att måla om en hel fasad. Det senare kräver yrkesskicklighet på ett helt annat sätt. Färgen på fasaden finns inte enbart av estetiska skäl – det handlar även om att ge skydd. En målare kan – tack vare sin yrkeskunskap – ge ditt hus i Uppsala avsevärt mycket längre livslängd. Målar du på egen hand så är det troligt att du redan efter några år kommer att få göra det igen.

… ska måla inför en visning. Det finns många som passar på att måla om inför en visning i syfte att göra bostaden mer attraktiv. I många fall sås ker det motsatta. Spekulanter ser att målningen är bristfälligt utförd och det påverkar istället priset negativt. Anlitar du en målare i Uppsala så blir jobbet bättre utfört och dessutom så är det avdragsgillt.

… ska måla under tidspress. Att måla tar tid – och det måste också göra så. Du kan inte stressa fram ett målerijobb och tro attd et ska bli hållbart i längden. Tror du dig hinna på en eller två kvällar, kan du lika gärna anlita en målare för uppgiften. Läs mera om målare i Uppsala på denna site.

Hitta rätt målare i Uppsala

Frågan är alltså inte om man ska överväga att anlita en målare – den lyder istället vilken målare man ska anlita. Tyvärr är detta inte helt lätt. I många fall så kan du som privatperson i Uppsala följa konstens alla regler och anlita en målare – bara för att upptäcka att du råkat ut för ett rent fuskjobb. Detta har blivit vanligare sedan ROT-avdraget infördes, fler målare har sett en chans att starta eget – något som i grunden är bra – men vissa av dessa saknar den grundläggande kunskapen och utbildning som krävs. Här bör du vara vaksam på några saker som ofta skiljer en bra målare mot en sämre sådan:

  • Priset är lägre. En målare med sämre kunskaper brukar lägga sin offert lägre än vad rena yrkesmän gör. Detta för att locka kunder – de flesta tänker, tyvärr, med plånboken snarare än det sunda förnuftet.
  • De saknar referenser. Ett bra sätt att ta reda på vilken yrkeskunskap en målare besitter är att se vilka tidigare jobb denne utfört. Goda vitsord från tidigare kunder är alltid bättre än all annan typ av marknadsföring. Som kund ska du aktivt efterfråga referenser och ringa till dessa. Finns det inga sådana så är det väldigt talande. Avstå!
  • De vill ha betalt i förskott: Du ska tänka på samma sätt gällande en målare i Uppsala som med allt annat: betala då jobbet är utfört. Du skulle aldrig gå in på Ica under måndagen och boka in en oxfilé för lördagens middag där du betalar köttet direkt. Du betalar då tjänsten eller produkten är levererad.