När vi behöver el till städningen

Vi har gjort oss alltmer beroende av elektricitet. Det mesta vi har där hemma går numera på el; diskmaskinen, tvättmaskinen, torktumlaren, den elektriska vispen, kaffebryggare, vattenkokaren, spisen, lamporna, värmen; allt. På kontoren är det mesta byggt på att vi har tillgång till elektricitet; datorerna som vi arbetar med, lamporna, mikrovågsugnarna. I princip kan vi inte arbeta om vi inte har tillgång till elektricitet. På vissa ställen kommer man inte ens in på kontoret om dörren regleras av ett elektriskt lås. Man kan inte åka hiss och så vidare. Elektricitet har blivit den nya energikällan eftersom den – om den produceras av en miljövänlig energi – är miljövänligt. Vi har ju möjlighet att producera el av solenergi, vind och vattenenergi.

Vi behöver el till städningen

Det samma gäller städmaskiner som vi behöver för att städa stora ytor, som på allmänna platser; i matvaruaffären, på perrongen på tåget som vi tar på morgnarna för att komma till jobbet, eller på sjukhuset där man behöver rena ytor som inte sprider baciller till från patient till patient. Allt det vi gör är beroende av att vi har tillgång till elektricitet. Till och med bilarna, även om de går på bensin, behöver de elektricitet för att starta själva motorn. Det är bara att inse att vi är helt beroende av el för att kunna göra något alls. Vad skulle hända om elen försvann? Vi kan inte ens tänka oss en värld längre utan el över huvudtaget.

Skurmaskiner för stora golv

De skurmaskiner vi ser på marknaden är tillverkade för stora ytor och stora golv. Skulle vi inte få städade golv varje dag på tidigare nämnda allmänna platser skulle vi snabbt se hur smutsen utbreder sig och lorten komma för att stanna. Ingen av oss kan riktigt föreställa sig hur vår tillvaro skulle se ut om vi inte fick det städat varje dag. De moderna skurmaskinerna sparar el och är inte dyra. Med en skurmaskin blir det både dammsuget och våttorkar samtidigt. Vill man kan man även få golvet polerat samtidigt. Då lämnar man ett vackert golv efter sig.

När det kommer till att städa så stora ytor skulle man annars behöva tre personer som utför samma jobb som en enda skurmaskin arbetar med. Samtidigt som de städarna som annars hade utfört jobbet slipper förslitningsskador på grund av att de dag ut och dag in hade utfört samma rörelser om och om igen. En maskin får inte sådana förslitningar på sina muskler.