Energideklaration inför försäljning

Innan man lägger bud på ett hus så vill man som köpare veta om vilka kostnader som huset har. Därför ingår det bland annat en energideklaration av huset.

Äntligen hade man hittat drömhuset som man hade längtat så många år efter. Det var inte lätt att hitta ett hus i det önskade området, och när det väl hade dykt upp ett på annons så var det dessutom ett hus som passade på nästan alla sätt och vis. För det var en hel del mer renovering som krävdes än vad man kanske hade tänkt sig.

Som tur var så verkade det inte finnas några andra som man behövde slåss emot, när det gällde budgivning. Och därför kunde man i lugn och ro gå igenom alla punkter som man ville ha svar på. Som att exempelvis ta en närmare titt på den energideklaration som säljaren hade fått utförd.

Viktigt att läsa en energideklaration

När man började läsa igenom dokumenten så såg man snabbt att man anlitat ett välkänt företag som arbetar med energideklaration i Värmland och det kändes extra tryggt. Men däremot fick man se att huset hade väldigt höga uppvärmningskostnader och att fönstren i stort sett inte hade någon isolering alls.

Som köpare förstod man att det skulle kosta en hel del att byta ut uppvärmningssystemet mot något bättre fungerande och samtidigt byta ut alla fönster. Man lade därför ett bud som tog hänsyn till allt detta och hade en sådan tur att köparen var med på noterna, så det blev en snabb affär.