Företagslarm – kostnadseffektivt inbrottsskydd

Företagslarm är en viktig del av ett företags säkerhetsarbete. Det kan dels skydda mot inbrott, dels sänka försäkringspremien. Värt att investera lite i.

Hur vet man om säkerheten på företaget är god nog? Kanske är svaret inbyggt i frågan. Behöver man ställa frågan, är säkerheten sannolikt inte god nog. Då har man nämligen inte den övergripande koll man behöver ha för att ha en fullgod säkerhet.

Det behöver inte handla om att man hanterar säkerhetsklassat material i företaget, eller ens har några företagshemligheter värda namnet. Att utöka säkerheten på företaget kan handla om något så simpelt som att skydda sig mot helt vanliga inbrott. Eller bara att få ned sin försäkringspremie.

Företagslarm bör vara heltäckande och inkludera serviceavtal

Att investera i ett bra företagslarm kan faktiskt göra att företagets försäkringspremie sänks betydligt. Det är värt att ha i åtanke när man räkna på vad det kommer att kosta att installera ett säkerhetssystem med företagslarm. Begär gärna in offerter från flera larmbolag, för att säkerställa att ni beställer ett prisvärt alternativ.

Ni bör dock se till att den säkerhetsfirma ni väljer också erbjuder er heltäckande serviceavtal för larmsystemen. Det är också att rekommendera att till exempel inbrottslarm är kopplade till någon typ av larmtjänst, och inte bara tjuter på plats när skalet bryts. Ni bör också kontrollera om ni kan få tillstånd till kameraövervakning. Bildmaterial från eventuella inbrott är mycket bra att ha både under polisens utredning och som bevis vid rättegången. Samt för försäkringsbolagets räkning. De behöver ofta se att det verkligen skett ett inbrott. Skaffa ett larm för ditt företag via denna hemsida: www.företagslarm.nu