Värmepumpar för både fritidshus och mindre hus i Göteborg

Letar ni efter ett bra värmesystem till ert fritidshus? Det finns värmepumpar som passar mindre hus och fritidshus i Göteborg. Här kommer några bra tips.

Det är inte ovanligt att man värmer fritidshuset med direktverkande el. Med dagens elpriser blir det ofta väldigt dyrt. För den som letar efter ett bättre och mer prisvärt alternativ är en luftvärmepump att rekommendera. Den drivs visserligen också med el men drar betydligt mindre än el-element. Särskilt om man väljer en luftvärmepump i energiklass A.

En luftvärmepump är enkel att installera eftersom den inte behöver kopplas till några element då den blåser ut värmen. Men det är viktigt att den monteras på en central plats i huset så att den kan fördela värmen effektivt. Bäst funkar den i hus med en mer öppen planlösning utan väggar som hindrar den varma luften att spridas i hela huset.

Värmepumpar som både kan värma och kyla

En luftvärmepump värmer fritidshuset skönt under höst och vinter men kan även användas till att kyla ner inomhusluften under de sommardagar då det är olidligt hett. Det kan vara bra att känna till att en värmepump drar mer el då den ska producera kyla. Därför kan det vara bra att även försöka hålla inomhustemperaturen nere på andra sätt som med exempelvis markiser eller gardiner.

Vill man införskaffa en luftvärmepump till sitt fritidshus i Göteborg ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserade på värmepumpar. Detta då det är viktigt att man väljer en värmepump med rätt kapacitet eftersom man annars inte kommer kunna göra lika stora energibesparingar.