Vill du ha det varmt, kallt eller mittemellan?

Sover du bäst i ett kyligt sovrum eller är du bästa kompis med vetevärmaren? Åsikterna går isär när det gäller inomhustemperaturen. Men lagrad geoenergi kan vara en smart värmelösning.

Om du är husägare så vet du att det är mycket att tänka på både när det gäller kostnader och skötsel. Hur länge håller kylen och när är det dags att måla om huset? Ett annat område som ofta skapar debatt är husets värmesystem. Vilket system passar bäst och vad blir mest kostnadseffektivt? Just inomhustemperaturen brukar det också finnas flera åsikter om. Någon i familjen envisas med öppet sovrumsfönster året runt medan en annan helst sover i yllepyjamas och raggsockor. Det är inte lätt att göra alla nöjda och samtidigt ha koll på värmekostnaderna.

Ta tillvara på den lagrade geoenergin

Ett smart sätt att värma upp sitt hus är att använda den geoenergi som finns lagrad i berggrunden. I norden är vår grundvattentemperatur stabil vilket gör att geoenergi är en pålitlig värmekälla. För att komma åt geoenergin så borrar man ett djupt hål och tar tillvara på bergets lagrade värmeenergi. Denna metod är välkänd under begreppet bergvärme. Flera hushåll i Sverige har valt att installera detta som en kostnadseffektiv värmelösning. Om du går i värmesystemstankar är det därför väl värt att undersöka hur du kan dra nytta av geoenergin hemma hos dig. Med ett smart och ekonomiskt värmesystem är det dessutom lättare att göra hela familjen nöjd när det kommer till den heta inomhustemperaturfrågan. Läs mer om bergvärme på denna webbsida: https://www.bergvärmesödertälje.se