Är du trött på dyra elräkningar?

Man försöker vara noggrann och släcka lampa, tv och annat när man inte är där. Allt för att slippa de onödigt dyra elräkningarna. Trots det får man en chock varenda månad när räkningen kommer.

Veckorna innan lönen kommer in räknar man ned dagarna. Att man de sista dagarna eller veckorna får äta lite pasta till middag är inte ovanligt. Lönen är väldigt välkomnade. Precis som Magnus Uggla känner man sig som kungen i baren. Nu börjar det roliga, en dag ute på stan är precis vad man behöver. Den 25e, då smäller det. Den 25e kommer med stor glädje och förväntan, redan på natten sitter man redo. En beräkning görs för att se vad man har att leva på och vad man kan roa sig för. Men detta känns inte rätt, lönen kom precis och försvinner nästan direkt.

En bättre investering

När man räknat på allt så inser man snabbt att man inte blir någon kung i baren. Pengarna går till räkningar, och det som finns kvar behövs användas till mat. Kanske att man kan gå iväg och köpa en drink i alla fall. Man tycker man varit försiktig, men ändå var elräkningen alldeles för hög. Kanske ska man göra som vännerna, de har skaffat solceller i Malmö. Det borde funka att göra överallt. Ständigt får man höra hur billig elkostnad de har sedan de skaffade det. Istället för att satsa på att bli kung i barnen, kommer pengarna sparas och investeras i solceller. För en bättre framtid.