Sänk energikostnaderna med hjälp av solceller

Med solceller på taket har man stora förutsättningar att bli självförsörjande på el samtidigt som man gör gott för miljön. Lyckas man producera mycket solel kan man också sälja överskottet.

Solceller eller solpaneler kan producera el både sommar och vinter och fungerar bra både i norra och södra delarna av landet. Många väljer att montera solceller i samband med att de installerar en värmepump för att själva producera den el som pumpen behöver för att fungera. Andra passar på att sätta upp solpaneler när de lägger om taket. Men man kan också välja att installera solceller för miljöns skull och för att sänka sina energikostnader. Oftast behöver man inte ett bygglov för att sätta upp solceller men det kan ändå vara bra att fråga sin kommun.

Bidrag för att sätta upp solpaneler på taket

Är man intresserad av att installera solceller kan det vara bra att först göra lite research. Det finns flera bra oberoende sidor på nätet där man kan hitta information, men man kan även prata med miljökontoret i ens kommun. Det lönar sig att investera i solpaneler i bra kvalitet som håller länge. Bäst blir det givetvis om själva tillverkningen av solpanelerna också utförs på ett klimatneutralt sätt. Det kan vara bra att vända sig till mer än ett företag för att få en kostnadsfri offert och sedan jämföra priser. Som privatperson kan man också använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden. Man har också rätt till statligt bidrag, så kallat solcellsstöd. Läs mer om solceller på denna hemsida: solcellervästmanland.nu