Arbeta som elektriker i Malmö?

elektriker

Funderar du på att utbilda dig till elektriker? Som elektriker kan man arbeta med yrket inom olika områden. Man kan arbeta som elektriker inom industri, eller så kan man jobba för kommunen och dra nya elledningar. Då kan man jobba på höga höjder, eller jobba med att gräva ner elledningarna. Man kan montera elcentraler och säkerhetsskåp. Man kan även arbeta med att planera hur elen ska dras, eller rita elskåp.

Man kan arbeta som Serviceelektriker, då arbetar man med det allmänna elnätet och ser till så att alla kommuninvånare får del av det allmänna elnätet.

Man kan arbeta som industrielektriker och då kan man arbeta både med högspänning och lågspänning. Då kan man arbeta med att övervaka tillgången till el till industrier, reparera industriella maskiner eller på automatiska anläggningar.

För alla dessa olika elektrikertjänster så går man en gymnasieutbildning och en lärlingstid på ett år. När man sedan har gått ut gymnasiet och gjort sitt lärlingsår, så kan man sedan få ett certifikat som visar att man kan arbeta som elektriker.

Som elektriker har man en ganska bra lön på cirka 30.000 kronor. Läs mer om elektriker som arbetar i Malmö på: https://www.elektrikermalmö.biz.