En ESD-stol skyddar från stötar

En elektrostatisk urladdning känns som en stöt eller chock. Det är obehagligt för oss, men elektroniska produkter kan bli totalt förstörda. En ESD-stol skyddar både dig och dina varor.

ESD betyder Electrostatic Discharge, alltså elektrostatisk urladdning. Alla som jobbar på kontor har säkert råkat ut för det någon gång. Man rör vid en kopiator eller någon annan maskin och får en stöt, kanske för att man har gått omkring i skor med gummisulor. Om du arbetar med elektronikprylar måste du skydda din arbetsplats och dig själv från elektrostatisk urladdning. Köp en ESD-stol.

ESD-stol ingår i ett EPA-område

En människa klarar en elektrostatisk stöt, men elektronikprylar kan bli helt utslagna. Är det en liten urladdning kanske du inte ens märker det själv, men de produkter du monterar eller arbetar med kan bli förstörda. Risken är att ditt företag får reklamationer, kostnader för kasserade varor och ett dåligt rykte på marknaden. Nu finns det åtgärder man kan vidta för att skydda både sig själv och sitt varumärke.

Ett område med ESD-skydd kallas EPA-område, och det man siktar in sig på är att använda speciella, skyddade möbler, som exempelvis en ESD-stol. Att inrätta EPA-områden och skaffa ESD-möbler är mycket billigare än att reparera skadade produkter, kassera dem eller ersätta dem. Du slipper också en mängd reklamationer, returer och missnöjda kunder. Du siktar säkert på att öka dina marknadsandelar och få nöjda kunder som gärna kommer tillbaka och handlar av dig och ditt företag. En ESD-stol kan vara en bra start på en förbättrad arbetsplats.