Fatta ett klokt beslut inför framtiden

Är du med i en bostadsrättsförening och vill ha värme som dessutom är miljövänlig? Nu finns det alternativ som du kan lägga fram som förslag i din förening. Kanske går förslaget igenom.

Idag finns det en möjlighet att sänka dina värmekostnader och samtidigt värna om miljön. Och det gäller även om du är medlem i en bostadsrättsförening. Eftersom det alltid finns en yta utanför huset, även om den är liten, så går det alltid att installera bergvärme för BRF. En värmekälla som kostar en slant vid installation men som sedan innebär mycket billiga driftskostnader i all framtid. Det är en investering för miljön nu, en investering för alla medlemmars sänka kostnader så länge de bor kvar, och en investering för framtida boende. Med andra ord en lösning som enbart har fördelar.

Från förslag till åtgärd

Eftersom alla åtgärder inom en BRF börjar med ett förslag, varför inte vara den som presenterar idén för din förening? Det som kanske kan vara lite trögt i början är den initiala kostnaden. Men fördelen med en förening är ju att ni är många som kan dela på det priset. Och när alla sedan kan se framtida månadsavgifter så brukar det bli mer positiva toner från alla håll. Ge gärna förslaget att bjuda in någon som kan presentera vad det innebär att göra en installation. Och kanske vill ni gå hela vägen och installera ett eget vindkraftverk också? Ni kanske kan bli föreningen som är helt självförsörjande när det gäller el och värme.