Välj miljövänlig villauppvärmning!

Vi närmar oss farligt nära den uppvärmning som vi har kommit överens om med andra länder inte ska överstiga. Den miljööverenskommelse som Parisavtalet skrevs under av världens länder säger att vi inte ska få en uppvärmningen jorden med mer än 1,5 grad. Senast 2023 ska vi se effekterna av den omsvängning som vi alla måste göra för att undvika en härdsmälta av jorden.

För att vi ska nå målet, krävs det att alla; både industrivärlden, och konsumenter förändrar hela produktion – för industrin, och vår konsumtionssätt – för privatpersoner. Så det som vi som konsumenter kan göra är att efterfråga endast miljövänlig energi och miljövänliga produkter. Det är där vi har makten och möjligheten att förändra utvecklingen.

Vad du och jag kan göra

All vår konsumtion måste ske på klimatsmart sätt. Är man villaägare är den största utgiften uppvärmning av villorna. Då har man möjligheten att skaffa sig en miljövänlig uppvärmning och elproduktion om man ser till så att man får solpaneler på taket. Installerar man samtidigt en luftvärmepump så blir hela uppvärmningen så miljövänlig som den bara kan bli. Med de inhumana priserna på olja, är detta en ekonomisk investering också. Det är ohållbart i längden att vara så beroende av en energikälla som heller inte är klimatvänlig och som är avhängig ett annat land. Vad som helst kan hända i framtiden. Då kan man inte göra sig så beroende av utvecklingen så långt borta från Sverige.

Luftvärmepump ger miljövänlig uppvärmning

En luftvärmepump är en otroligt snål uppvärmning. Den kräver inga stora mängder energi. Både för installation av solpaneler och värmepumpen, krävs det att det är en behörig elektriker som gör dem. Det kan man och ska inte göra på egen hand. Hitta elektriker som kan installera värmepump nära dig. Dessutom kanske du behöver hitta värmepump som ska kan installeras hemma hos dig – googla till exempel ”värmepumpar Haninge” så du hittar den slags värmepump som passar bäst i din bostad. Här finns ju olika storlekar och kapacitet, så det är viktigt att få en som är anpassad till de behov som du har.