Släng kabelskrot miljövänligt!

elektriker med kablar

Som elektriker lär du få en hel del kabelskrot över när du arbetar. Känner du att det är jobbigt att ta reda på den skroten? Vill du helst bara slänga allt? Gör det, men se till att få betalt för det, och åk med den till en kabelskrot i Stockholm, till exempel. Bor du någon annan stans än i Stockholm kan du googla ”kabelskrot” och sedan skriver du in den ort där du arbetar i Googles sökfält. Då bör du få namn och adress på det företag som kan ta hand om kabelskroten åt dig – plus att du får betalt. Bra, eller hur?

Varför får man betalt?

Allt det material som finns i kablarna är värdefullt att ta till vara. Vi ser minskade resurser av det som vi lever av och som vår planet kan förse oss med. Är det egentligen inte ganska hemskt att vi människor håller på att tömma jorden på dess resurser? Ingen annan art tömmer jorden på dess resurser i den takt som vi människor gör. För oss är det därför dags att leva på annat sätt och börja återvinna och återanvända det som redan finns i stället för att fortsätta tömma jorden på tillgångarna som den erbjuder oss.

Praktiskt få betalt för skroten

Att det finns aktörer i vårt samhälle som är beredd att arbeta med att vi ska kunna återvinna och återanvända det som redan är utvunnet och som redan finns är något som alla borde uppmuntra. Faktum är att vi alla borde se till att förändra vårt sätt att konsumera på sätt som är hållbart för jorden och för oss alla.