Varje renovering kräver sin elektriker

När du renoverar ska du inte enbart tänka yta, tänk även på säkerheten. Passa på att dra om elen i din bostad. Nydragen, säker och jordad el är en fin försäkring för dig och din familj.

När du väl är i farten och gör en större renovering av ditt hem så kan det vara ett ultimat läge att även se över elen i hela huset. Hur gamla är elledningarna, hur säkra är stickkontakter och strömbrytare? Har ni jordad el genom hela bostaden och hur ser era säkringar ut? Om du gör en större renovering av kök eller badrum kommer du att behöva se över elen och verifiera att den är säker och jordad. När du väl kallar in en skicklig elektriker på detta projekt så passa på att besikta och vid behov dra om i hela huset – så är det en gång för alla gjort. Slipp gamla proppskåp och slipp fuskdragningar av el här och där. Se till att allt är säkert, snyggt, korrekt och prydligt.

Att dra om och koppla om säkert

När ett större renoveringsprojekt genomförs har du vanligtvis en entreprenör som står för totalentreprenad. Denne ropar in företag med olika kompetenser, alternativt besitter de själva all kunskap inom bolaget, vilket är sällsynt. Ibland är det även så att du själv står som projektledare för renoveringen och kallar in de olika hantverkare du känner att du har förtroende för och vill jobba med. Vid en enklare renovering handlar det ofta om målare, snickare och elektriker som samarbetar på uppdrag av en inredare eller liknande. Går du in i våtrum såsom badrum behöver du anlita hantverkare med speciella våtrumsbehörigheter.

Fördelar med att anlita proffs

Förutom att det så klart är säkrast att anlita proffs när du jobbar med eldragningar i hemmet så blir det idag ofta relativt billigt tack vare ROT-avdraget. Du som privatperson som äger din bostad får göra skatteavdrag på upp till 50 000 kr per person och år. Är ni två ägare på bostaden innebär det att ni kan dra av 50 000 kr gånger två. Det är hantverkarnas arbetstid ni kan göra avdrag för och detta sköter vanligtvis din elektriker direkt gentemot Skatteverket åt dig. Andra fördelar med professionella hantverkare är förstås deras försäkringar, garantier samt att det blir snyggt och ofta går fort eftersom de utför jobb som de är vana att utföra dagligen. Dessutom har de rätt utrustning och ett stort utbud av elartiklar. Läs mer på denna sida: www.elektrikertäby.com