Vilka typer av värmepumpar passar i Stockholm?

En värmepump är en bra investering då den sänker uppvärmningskostnaderna rejält. Men vilka olika typer av värmepumpar finns det att välja på i Stockholm?

Om vi ska klara den gröna omställningen måste vi alla vara med och bidra. Det kan man göra genom att installera någon typ av värmepump. Då sänker man samtidigt sina energikostnader och kan också sova gott om nätterna. Anledningen till att en värmepump räknas som en grön energikälla är för att den tar tillvara på den solenergi som lagrats i naturen runt fastigheten.

De två vanligaste värmepumparna är bergvärmepump och luftvattenvärmepump men det finns även luftluftvärmepump och frånluftvärmepump med flera. När man väljer värmepump måste man utgå från fastigheten och hushållets konsumtion av värme och varmvatten. Enklast är att vända sig till ett företag som är specialiserat på olika typer av värmepumpar och låta dem plocka fram några passande alternativ.

Det finns även värmepumpar för BRF:er och företag

En värmepump kostar en hel del, men tack vare de sänkta energikostnaderna har man förr eller senare alltid igen pengarna. Ett ekonomiskt och bra värmesystem bidrar också till att höja fastighetens värde och gör den mer attraktiv. Det är vanligt att villaägare installerar någon typ av värmepump men det finns faktiskt värmepumpar som även passar bostadsrättsföreningar och företag.

Vill man installera en värmepump i Stockholm brukar det löna sig att anlita ett företag som erbjuder en helhetslösning. Då hjälper de till att hitta rätt typ av värmepump och ser sedan till att den installeras korrekt och ställs in efter hushållets värmebehov.