Fördelarna med att installera en egen laddstolpe i Stockholm

År 2030 ska de flesta av de nya bilar som rullar på våra vägar vara elbilar. Men redan nu är det många som kör elbil i Stockholm. Det har gjort att efterfrågan på laddstolpar har ökat i hela stan.

Elbilar blir allt populärare och år 2040 är tanken att fossila drivmedel som bensin och diesel ska ha fasats ut och i stället ska vi tanka el. Då dagens bilbatterier ofta tar ungefär åtta till tolv timmar att ladda med vanlig hushållsel, krävs det i stället laddstolpar eller laddstationer i nära anslutning till bostädet och arbetsplatser. Med en modern laddstolpe förkortas laddningstiden avsevärt. Det är också ett mycket säkrare sätt att ladda bilens batteri på.

En laddstolpe ökar värdet på fastigheten

Som hyresvärd eller bostadsrättsförening kommer det bli allt viktigare att kunna erbjuda de boende i huset möjlighet till laddning av elbil. Att installera laddstolpar på fastighetens parkeringsplats eller garage,gör att värdet på fastigheten ökar. Detta då det för vissa boenden kan vara helt avgörande. Men det är också en bra investering för villaägaren och de som bor i småhus. Att ladda elbilen på vanlig hushållsel är en kortvarig lösning som heller inte är helt säker då belastningen på elledningarna kan bli för stor, vilket i längden kan leda till brand.
I Stockholm finns det några olika företag som kan hjälpa till med installation av laddstolpar och laddstationer för privatpersoner, bostadsrättsföreningar, hyresvärdar och företag. Därför kan det vara bra att först ta in offerter från några olika och jämföra priser. Läs mer om laddstolpar på denna sida: https://laddstolpestockholm.com/