Koppla mobilen till de strömbrytare du har hemma

laddare i uttag

Detta är ingen nyhet utan detta har man kunnat göra en längre tid, åtminstone de senaste 2, 5 åren. Ändå kan vi inte låta bli att ta upp det här i och med att vi alla behöver dra ner på elanvändningen med möjligheten att koppla strömbrytarna till din mobil. Antingen går till exempel lampan på som styrs av en rörelsedetektor i rummet och du får en notis i mobilen om någon till exempel rör sig i köket. Andra system kan mäta temperaturen i de olika rummen hemma och tala om för din mobil när temperaturen sjunker. Det ger dig möjlighet att antingen höja temperaturen hemma, och som också reagerar på ljud och energiförbrukning. Här har vi olika system med appar kopplade till mobilen som har några olika funktioner.

Installera Belkin med egna rörelsedetektorer

Det är Belkin som har en mobil lösning Wemo. Med den kan du låta en elektriker koppla in vägguttag, lampor, kaffebryggare och elementen, som du sedan kan styra med din mobil. Med Wemo får du dessutom en rörelsedetektor som talar om för dig om någon rör sig hemma hos dig när du inte är där. Genom att installera lampor som tänds så länge någon rör sig i rummet sparar du el.

Qgates talar om när någon rör sig hemma

Ett annat system som heter Qgates har ett system med inbyggda system och sensorer för ljus, ljud, temperatur och energiförbrukning. Då får man en notis i sin mobil när strömförbrukningen kommer och försvinner. Ju fler lampor och andra system som du har installerat i ditt hem desto mer kan du spara el i ditt hem.

Anlita en elektriker i Stockholm

Det att du kan styra el-förbrukningen hemma hos dig med hjälp av din mobil ger dig som användare större möjlighet att styra elanvändningen. För att kunna använda dessa system hemma hos dig och som ansluts direkt till din mobil, kräver att du anlitar en elektriker som installerar dessa funktioner i lampor, element, spis, kaffekokare och så vidare.

Bor du i Stockholm finns det tusentals elektriker att välja mellan. Här har de olika styrkor och kompetenser. Vill du ha någon som kan Dessa system explicit kan du googla elektriker Stockholm eller elektriker Nacka.