Varför inte skaffa automatiska garageportar?

Ska du skaffa dig nya garageportar? Den som har haft sin bil i sitt garage, vet att det är ett väldigt spring ut och in i bilen när man ska öppna och stänga garageportarna. För den med små armmuskler är de sällan lätta heller. Det krävs sin kvinna eller man för att lyckas fälla upp eller ner tunga garageportar. Ändå vill man ha ett garage för sin bil. Särskilt om man bor på ett ställe med mycket kall och fuktig luft, som i Göteborg. Där är bilarna särskilt utsatta för fukten och kylan som kommer in med vindar från Atlanten. Då är ett garage det bästa för att bilen ska hålla så länge som möjligt och inte rasa ihop av rost.

Skaffa automatiska garageportar

Det finns garageportar som du kan styra inifrån, till och med hjälp av din mobiltelefon. Om du har rätt app installerad på din mobil, vill säga. Skaffar du dig garageportar med automatisk öppning och stängning har du en liten motor som sätter igång och fäller upp, ner, in eller ut, som du önskar för ditt garage.

Det finns olika funktioner på garageportar. Antingen fälls de utåt, som två dörrar. I så fall krävs  det att du har  bra med utrymme utanför garageportarna. De är relativt praktiska när du enkelt öppnar och stänger dem som vanliga dörrar.

Du kan även välja garageportar som lägger dig under taket. Antingen så veckar sig portarna, eller så fälls de upp och lägger sig precis innan för taket på garaget. På det sättet sparar de på utrymmet framför och bakom ingången till garaget.

Vipportar

Väljer man en vipport kommer du att känna igen designen på dem. De är nämligen de vanligaste portarna då det kommer till garage i Sverige. Den modellen har hängt med ända sedan 70-talet och har inte minskat i popularitet. De kräver minimalt med utrymme inne i garaget eftersom de vippas in under taket på garaget när de öppnas inåt.

Slagportar

Dessa är dubbeldörrar som öppnas utåt, vilket kräver att du har en del utrymme precis där de fälls ut på varsin sida om garaget. Det ger maximalt utrymme innanför, i garaget. Du behöver inte köra in bilen så långt in, huvudsaken att du kör in bilen så att du enkelt kan stänga portarna. Även här får du dem med automatik om du så önskar.

Takskjutportar

Takskjutportar påminner i sin funktion av vipportar, men hissas upp i taket med hjälp av en elektrisk motor. De öppnas rakt uppåt och fungerar bäst med automatik.